top of page

Višnjevi mafini Črni gozdiček

Updated: Aug 17

Že dolgo ni bilo recepta za mafine, pa sem se odločila, da spet ene naredim. Višnjevi mafini so preprosti in hitro pripravljeni. Ena mojih priljubljenih tort je Schwarzwaldska torta ali po slovensko torta Črni gozdiček, ker pa nisem imela toliko časa (in ker za dve osebi ne moreš peči cele torte), sem naredila mafine, ki spominjajo na to torto. Če iščeš recept za najboljše čokoladne mafine, kar si jih kadarkoli poskusil/a, bo ta zagotovo tvoj najljubši.


Sočni višnjevi mafini Črni gozdiček zajemajo vse pomembne sestavine Schwarzwaldske torte. Pripravila sem zelo čokoladno testo s stopljeno čokolado in s kakavom v prahu, pa tudi z višnjami nisem skoparila. Po želji lahko na mafine nabrizgaš stepeno sladko smetano, da ne zanemarimo še te pomembne sestavine. Sicer pa so tudi brez sladke smetane višnjevi mafini zelo bogati in bodo navdušili tudi čokoholike.


Sočni čokoladni višnjevi mafini s koščki čokolade

Priprava teh čokoladno-višnjevih mafinov je preprosta, saj jih lahko naredi čisto vsak, tudi popoln začetnik. Za njihovo pripravo potrebuješ približno tričetrt ure do eno uro, vštet je tudi čas peke.


Čas: 1 ura

Zahtevnost: 1/4

Količina: 12 kosov


Sočni višnjevi mafini črni gozdiček s čokolado

Sestavine

  • 1 jajce

  • 80 g sladkorja

  • 120 g moke

  • 15 g surovega kakava

  • 100 g stopljene čokolade

  • Polovica kozarca vloženih višenj (150 g višenj)

  • 100 ml soka višnjevega kompota

  • 100 ml mleka

  • 50 ml olja

  • Polovica vrečke pecilnega praška

  • 100 g narezane temne čokolade


Priprava

Izkoščiči višnje in nasekljaj temno čokolado na manjše koščke. 100 g čokolade stopi v vodni kopeli ali mikrovalovni pečici. Jajce stepi s sladkorjem. Pripravi pekač za mafine in ga obloži s papirnatimi modelčki. Pečico prižgi, da se ogreje na 180° C. Dodaj moko, kakav, pecilni prašek, mleko, višnjev sok in olje. Premešaj in prilij še stopljeno čokolado.


Nazadnje vmešaj še koščke čokolade in polovico višenj.


Mešanico nadevaj v posodice. Napolni jih približno do treh četrtin. Preostale višnje razporedi po mafinih in jih rahlo potisni v testo, tako da se pri pečenih mafinih nahajajo po celotni površini.


Peci približno 20 minut na 180° C.


Po želji lahko mafine še obliješ s temno čokolado ali pa nanje nabrizgaš sladko smetano ter posuješ z naribano čokolado. Višnjevi mafini so več dni enako sočni in obstojni vsaj 3 dni. Če jih hraniš v hladilniku, pa še kakšen dan dlje.


Veliko preprostih in posebnih receptov za sladice najdeš v moji novi knjigi Speci nekaj drugačnega. Oglej si jo TUKAJ.


Čokoladni mafini z višnjami


Če ti je bil ta recept za čokoladne mafine všeč, poskusi tudi kakavove mafine z borovnicami in belo čokolado.


Za več idej za peko obišči Bake Something Different tudi na Facebooku, Instagramu in Pinterestu!


Comments


bottom of page