top of page

Mini jabolčne pite

Updated: Aug 5

Sedaj pa ni več dvoma, da je jesen tu, zato sledi spet en jesenski recept za vse tiste, ki obožujete krhko jabolčno pito. Mini jabolčne pite so majhna verzija klasične jabolčne pite. Ni boljšega, kot sveža, vroča jabolčna pita, medtem ko udobno uživaš ob dobri knjigi ali seriji in opazuješ dežne kaplje.


Mini jabolčne pite iz krhkega testa v pekaču za mafine


Mini jabolčne pite so majhne krhke pite, ki si jih privoščiš še raje kot običajno jabolčno pito. Te slastne, hrustljave pitice so zelo enostavne za pripravo. Ta ti bo vzela približno eno uro časa (in pol ure za peko), kar je sicer nekoliko več kot pri običajni jabolčni piti, ampak ali niso majhne jabolčne pite preprosto ljubke? Za izdelavo mini jabolčnih pit ne potrebuješ nobenih posebnih modelčkov, dovolj bo že pekač za mafine, ki ga gotovo imaš.


Mini jabolčne pite v pekaču za mafine

Ker so te ljubke majhne pite tako priljubljene, sem jih vključila tudi v svojo prvo knjigo Speci nekaj drugačnega, v kateri najdeš še več podobnih receptov za enostavne, a posebne sladice. Preberi več tukaj.



Čas: 1 ura 30 minut

Zahtevnost: 2/4

Količina: 12 kosov


Sestavine

Krhko testo
  • 300 g moke

  • 100 g sladkorja

  • 150 g masla

  • 1 jajce

  • Pol zavitka pecilnega praška

  • Pol zavitka vanilijevega sladkorja

Jabolčni nadev
  • 2 veliki jabolki ali 3 manjša jabolka

  • 3 žlice sladkorja

  • Žlička cimeta

  • Sladkor v prahu za posip

Priprava

Iz navedenih sestavin zamesi krhko testo. Lahko ga za nekaj časa postaviš v hladilnik.

Pripravi pekač za mafine. Lahko ga namažeš z maslom in posipaš z moko ali pa preprosto popršiš z oljem za peko v spreju.

Jabolka operi, olupi, očisti pečke in jih naribaj. Posuj jih s sladkorjem in cimetom ter dobro premešaj. Pusti 10 minut, da spustijo sok in ga odcedi.

Vzemi testo iz hladilnika. Prekrij vsako “posodico” v pekaču, dobro obloži tudi robove. Noter nadevaj jabolčno mešanico. Preostalo testo lahko po mini pitah naribaš ali pa spleteš mrežice.

Mini jabolčne pite peci 30 minut na 180° C. Ko so pečene, jih po želji posipaj s sladkorjem v prahu.


Obstojnost in postrežba

Pitice so obstojne vsaj tri do štiri dni. Če jih hraniš v hladilniku, pa še kakšen dan dlje. Postrežeš jih lahko še tople. Mini jabolčna pita je še posebej slastna, če ji dodaš kepico vaniljevega sladoleda.


Si želiš še več jesenskih sladic? Naroči mojo e-knjigo Moji najljubši jesenski recepti za sladice. V njej te čaka kar 20 receptov za samo 8,90€. Klikni TUKAJ.


Kos mini jabolčne pite iz krhkega testa


Če ti je bil ta recept za verzijo jabolčne pite všeč, poskusi tudi čokoladno jabolčno pito.

Za več jesenskih idej za sladice obišči Bake Something Different tudi na Facebooku in Instagramu, vsak recept pa si lahko shraniš na Pinterestu.

Comments


bottom of page